Alliander Werft!

Al enkele jaren voeren we een intensieve wervingscampagne om het tekort aan technici binnen ons bedrijf op diverse manieren (zowel intern als extern) onder de aandacht te brengen. De website werkenbij.alliander.com is in 2019 vernieuwd. Door middel van video’s en verhalen wordt de interesse voor Alliander als werkgever gewekt bij verschillende doelgroepen. Deze video’s en verhalen zijn ook gebruikt om via print en online kanalen potentiële werknemers in een baan bij Alliander te interesseren. Alliander is aanwezig geweest bij evenementen op scholen en universiteiten en (carrière)beurzen (Nationale Carrière Beurs, Elektro2019!). Verder is een pilot gestart met PlaytoWork waardoor mbo-jongeren via online games bekend raken met de carrièremogelijkheden bij Alliander.
Medewerkers konden ook in 2019 zelf nieuwe technici aandragen via het interne aanbrengprogramma Alliander Werft!. Aan dit programma zijn in 2019 ook IT-functies toegevoegd. In totaal zijn in 2019 via het programma ruim 250 potentiële kandidaten voorgesteld, van wie 49 nieuwe medewerkers een dienstverband aangeboden hebben gekregen.

Monteursopleiding voor statushouders

In maart 2019 hebben tien statushouders bij Alliander het traject voor een mbo-diploma in installatie en onderhoud van het elektriciteitsnet met succes afgerond. In mei is een nieuwe groep met tien statushouders gestart met de opleiding. Alliander is opdrachtgever, terwijl aannemers en de betrokken gemeenten mee investeren in dit project. Het traject garandeert een vaste baan bij Liander. Voor de ontwikkeling van het opleidingstraject heeft Stichting UAF kennis en ervaring beschikbaar gesteld. We verwachten dat de tweede groep eind 2020 het diploma behaald.