Alliander Werft!

Al enkele jaren voeren we een intensieve wervingscampagne om de vacatures voor technici op diverse manieren (zowel intern als extern) onder de aandacht te brengen. In 2020 is de aanpak uitgebreid met nieuwe online initiatieven, zoals webinars, om studenten en technici te informeren over de carrièremogelijkheden bij Alliander. Tijdens de webinars kregen deelnemers een live-rondleiding in een monteursbus.

Solliciteren via chat

Door de beperking van ontmoetingen op locaties vond de werving van Alliander-collega’s volledig online plaats. Vanaf maart zijn nagenoeg alle sollicitatiegesprekken online gevoerd. In 2020 is ook de drempel om te solliciteren verlaagd door solliciteren via chat te introduceren. Deze aanpak is beloond met een Werf& Award. Werf& is een landelijk online platform op het gebied van werving en selectie.

Nieuwe collega’s in dienst

In 2020 werkten we met UWV en werkgevers samen om boventalligen bij andere bedrijven de mogelijkheid te bieden om bij Alliander hun loopbaan voort te zetten.
Medewerkers konden ook in 2020 zelf nieuwe technici aandragen via het interne aanbrengprogramma Alliander Werft! In totaal zijn in 2020 via het programma 170 potentiële kandidaten voorgesteld, van wie negentien een dienstverband aangeboden hebben gekregen.